Το έτος 1983 τα αδέλφια Ηλιάδη έχοντας εμπειρία από το 1977 στην τεχνογνωσία της ηλεκτροστατικής βαφής ιδρύουν στη Θεσσαλονίκη την electrovam με κύρια δραστηριότητα την ηλεκτροστατική βαφή αλουμινίου και σιδήρου.
Η εταιρεία λειτουργεί εδώ και 35 χρόνια σε ιδιόκτητα κτίρια 6,000 m² και με συνεχείς επενδύσεις σε υπερσύγχρονο εξοπλισμό, εγκαταστάσεις, παραγωγική διαδικασία και ανθρώπινο δυναμικό εξελίχθηκε σε μια από τις μεγαλύτερες μονάδες βαφής στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια.
Με αυστηρή επιλογή πρώτων υλών, εξελιγμένων διαδικασιών παραγωγής και πιστοποιήσεις ISO προσφέρουμε ποιοτικές λύσεις σε όλες τις ανάγκες
των πελατών μας σε μοναδικά γρήγορους χρόνους παράδοσης και υψηλής ποιότητος υπηρεσίες. Στην electrovam λειτουργούν 3 αυτόνομες μονάδες ηλεκτροστατικής βαφής, Σιδήρου, Αλουμινίου και Απομίμησης ξύλου.
Η μονάδα βαφής Αλουμινίου μπορεί να εξυπηρετήσει την βαφή πλέον των 20 τόνων ημερησίως, ενώ η μονάδα Σιδήρου καλύπτει οποιαδήποτε ποσοτική απαίτηση του πελάτη, διαθέτοντας ρομποτικά συστήματα παραγωγής, τα οποία την καθιστούν μια από τις μεγαλύτερες μονάδες βαφής Σιδήρου στα Βαλκάνια.
Η electrovam, λειτουργεί απόλυτα φιλικά και με σεβασμό προς το περιβάλλον, αφού από την ίδρυση της, εφαρμόζονται συστήματα χημικού καθαρισμού αποβλήτων και ανακύκλωσης βιομηχανικών υλικών σύμφωνα με την περιβαλλοντική νομοθεσία.
Η εταιρεία απασχολεί πάνω από 60 εργαζόμενους, εστιάζει στις καλύτερες συνθήκες εργασίας και ασφάλειας των εργαζομένων και παράγει προϊόντα υψηλών απαιτήσεων και προδιαγραφών λειτουργώντας με πιστοποιήσεις.
Η electrovam, από την ίδρυση της ακόμη, λειτουργεί φιλικά και με σεβασμό απέναντι στο περιβάλλον. Όλα τα τμήματα παραγωγής (βαφή με πούδρα) διαθέτουν ειδικά φίλτρα πλήρους συγκράτησης της πούδρας με μηδενική απώλεια προς το περιβάλλον.
Λειτουργούν δύο συγκροτήματα χημικού καθαρισμού βιομηχανικών αποβλήτων τόσο στη μονάδα Σιδήρου όσο και στη μονάδα βαφής Αλουμινίου. Και οι δύο μονάδες είναι πλήρως ελεγχόμενες εξασφαλίζοντας απόλυτα όλες τις προδιαγραφές προστασίας της φύσης σύμφωνα με την υφιστάμενη Ελληνική νομοθεσία.
Τα βιομηχανικά απόβλητα που προκύπτουν από τις μονάδες, παραδίδονται σε πιστοποιημένες εταιρείες διαχείρισης. Επίσης, το χαρτί, το νάιλον και το φιλμ της σουμπλιχρωμίας που προκύπτουν από την παραγωγική διαδικασία δεματοποιούνται και παραδίδονται για ανακύκλωση.